Bieren uit verschillende windstreken         

 

Carlsberg                              blond            5°                Kopenhagen        3

Krachtige smaak, vrij scherp ook, nauwelijks mout, maar eerder bitterheid overheerst. Ook de afdronk is droog en licht bitter.

 

Duvel                                   blond            8,5°             Puurs                  4,5

Heeft een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma met uitgesproken hopkarakter, een delicate pareling en een alcoholzoete smaak.

 

Geuze belle-vue                   amber           5,2°        St-Pieters-Leeuw 3,5

De delicate harmonie van zachte, bittere en zure nuances streelt het gehemelte waardoor de smaak lang in de mond blijft hangen. De bijzondere smaak wordt verkregen door spontane gisting en lange rijping van de lambic in eiken vaten.

 

Liefmans fruitesse        rood fruit bier      3,8°             Oudenaarde         3,5

Geniet van Dit aperobier met frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen. Parelend, sprankelend én boordevol fruit, wat wil je nog meer om een etentje op smaak te brengen? En wat een verfrissend idee om dit drankje on the rocks te serveren…                                                                           

Carlsberg 0,0                        blond            0.0°             Kopenhagen        3

Alcoholarm bier met een verfrissend moutige smaak en een lichte bitterheid om haar verfrissende karakter te onderstrepen. 

 

 

Meer info over de St.Bernardus bieren:

 

Kort na de tweede wereldoorlog gingen de paters van de trappistenabdij van Westvleteren op zoek naar iemand om hun bieren te commercialiseren omdat men dit zelf niet meer wilde doen. Men sloot een licentieovereenkomst af met de kaasmakerij en de brouwerij St.Bernard werd gesticht. De brouwmeester van Westvleteren, Dhr. Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst) werd partner in de brouwerij, en bracht naast de know-how ook de originele recepten en de originele St.Sixtus-gist mee. Men startte de verkoop vanuit Watou, onder de merknamen Trappist Westvleteren, St.Sixtus en nog later onder de naam Sixtus. Gedurende 46 jaar werden de bieren gecommercialiseerd door de brouwerij, ondertussen bleven de paters van Westvleteren brouwen voor zichzelf. In 1992 kwam aan de licentie een einde en sindsdien brouwen we dezelfde bieren, met hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St.Bernardus. Deze bieren zijn hier bij ons De Haven te verkrijgen.

 

 

 

Streekbieren van ‘t zeetje

 

Heroes                                   blond          8,5              Nieuwpoort         4,5

                   Heroes amazing blond is het resultaat van 2 jaar testbrouwen en perfectioneren door 2

vrienden die elkaar, niet geheel toevallig, aan de toog ontmoet hebben. Een perfect biertje met een volle smaak die zich door elke bierliefhebber laat smaken tijdens het aperitief en ook bij de maaltijd. Laat je verrassen door zijn smaken en heldhaftig karakter.                                       

Jus De Mer                          blond          7,2              Middelkerke        4,5

Het enige bier dat ook effectief hier aan de kust wordt gebrouwen. Zowel de kenners als occasionele bierdrinkers kunnen deze fruitige blonde tripel zeker appreciëren. Het is een hoppig bier van hoge gisting met mooie helderheid. Goed doordrinkbaar met eigen karakter, mooi in balans en voldoende body. Jus de mer wordt nog steeds ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten zonder toevoeging van smaak-, kleur- of andere additieven. Het aroma is subtiel fruitig en licht gekruid en heeft een volmondige smaak met aangename bitterheid en een evenwichtige afdronk. Ideaal biertje bij mosselen, gerookte zalm, gegrild vlees en natuurlijk onze wilde rivierpaling.

Jus De Mer                          bruin           8,8              Middelkerke        4,5

Het enige bier dat ook effectief hier aan de kust wordt gebrouwen. Jus de Mer “Dubbel 8” is een donker degustatiebier die met zijn zijdezachte smaak en met zijn kruidige toetsen perfect te combineren valt met tal van hoeveproducten, maar ook gewoon als digestief. Gezondheid.

 

Streekbieren van de westhoek         

 

Rodenbach                             bruin           5°                Roeselare            3,5

De smaak is licht zoet en lichtzurig wat zeer herkenbaar is voor dit bier. De afdronk is verfrissend en intens. Ideaal bij een tomaat garnaal.

 

St. Bernardus wit                  witbier        5,5°             Watou                 4

Ontwikkeld in samenwerking met Pierre Celis, de Godfather van het Belgische witbier. Een zachte, volle smaak met toetsen van citrusvruchten en verse koriander. Zeer mooi in balans. Absoluut een doordrinker.

 

St.Bernardus pater                bruin           6,7°             Watou                 4

Zacht en romig van smaak, verwarmend en fijn zoetig zonder te overheersen, zeer mooi in balans met de zachte bitterheid die lekker langzaam uitvloeit in de afdronk en nasmaak.

 

St.Bernardus prior                bruin           8°                Watou                 4

Mouterig aroma met toetsen van caramel en krenten. Mout en fruitig van smaak, volmondig met eenperfect evenwicht tussen zoet en bittere nasmaak.

 

St.Bernardus abt                   bruin           12°              Watou                 4,5

Boordevol complexe smaken en blinkt uit met zijn lange bitterzoete afdronk. Wordt aanzien als een der beste bieren van de wereld.

 

St.Bernardus triple                blond          8°                Watou                 4

Uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak. Door zijn discrete bitterheid is dit bier zeer geschikt als aperitiefbier.