Palinggerechten met frietjes of brood  / anguille / aal / eel

Dit was de specialiteit van Martine en Marcel, die van ’t Palingkot een begrip hebben gemaakt te Nieuwpoort en omstreken.

Op basis van hun recepten en hun kunde en hier en daar een twist van onszelf bieden wij u graag deze waaier van palingbereidingen.

De paling die vroeger, in’t Palingkot en nu nog steeds in De Haven, gebruikt wordt is wilde rivierpaling.

Gekweekte paling wordt met eiwitrijk voedsel vetgemest zonder veel lichaamsbeweging, wat de paling heel plat van structuur maakt .

Maar wilde rivierpaling daarentegen, moet hard voor zijn kostje werken.

Daardoor heeft het vlees een veel vastere structuur en een laag vetgehalte, maar vooral veel lekkerder van smaak.

Tevens hangt het van het seizoen af of ze vetter of magerder staan.

 

***Al onze paling wordt gebakken! ***

 

 

Wilde Rivierpaling met frietjes of brood  / anguille / aal / eel

 

Gebakken paling           26,5

met huisbereide tartaarsaus / anguille frit / gebratene aal / fried eel

 

Paling De Haven          26,5

Paling gebakken in lookbotersaus met spekreepjes, ajuin, sjalotjes, champignons. Geflambeerd met calvados en tot slot een scheutje room.

/ anguille frit / gebratene aal / fried eel

 

Paling Jus De Mer          26,5

Paling met champignons en sjalotjes sudderend in Jus De Mer

(streekbier uit Middelkerke) / anguille frit / gebratene aal / fried eel

         

Paling in ’t groen           26,5

/ anguille vert / aal  grün / eel green        

 

Paling provençale           26,5

/ anguille provençale / aal provenzalisch / eel provençale    

    

 

Paling Jeanne Panne           26,5

Pittige tomatensaus / anguille sauce tomate / mit tomaten sobe / eel with tomato sauce  

 

 

Paling op z’n best         26,5

 Licht pittig getomateerde roomsaus met champignons

/ anguille sauce tomate / aal mit tomaten sobe / eel with tomato sauce

 

 

Paling op z’n heetst         26,5 

Pittige en pikanteThaise saus met rode curry en kokosmelk

/ anguille piquant / aal pikant / eel spicy

 

Paling van de Chef           26,5

vanMartine van het vroegere Palingkot. Lichte roomsaus met fijne groentjes.

/ anguille a la crème / aal mit sahne / eel with cream