Vleesgerechten

Koninginnehapje - vol au vent - Bouchée à la reine               22 

        

Belgisch wit-blauw kwaliteitsvlees

 

Steak tartare       23

( vers gemalen steak met garnituur, dit is een koud gerecht! )

/ steack tartare    

 

Steak natuur ( gegrild of gebakken ) / steack natur          22,50

 

Entrecote natuur ( gegrild of gebakken)          24

 

De Haven ( gegrild of gebakken ) +3,50

Provençale ( gegrild of gebakken) / provençale / provenzalisch / provençale       +3,50

Béarnaise ( gegrild of gebakken) / béarnaise / bearner  / bearnaise              +3,50

Peperroomsaus ( gebakken ) / poivre / pfeffer / pepper          +3,50

Archiduc (gebakken) / archiduc / champignon / mushroom         +3,50

 

 Onze béarnaise saus werd geproefd, vergeleken

en als beste gekeurd door sterrenchef Luc Bellings

 

 

Informatie over de bakwijzen:

Bleu chaud = lauw van binnen met aangekorste buitenzijde voor de echte vleesliefhebber

Saignant = licht gebakken met een warme, rode binnenzijde voor heerlijk mals vlees

A point = gekorste buitenzijde met een licht rozige binnenkant

Bien cuit = goed doorbakken. De smaak en de malsheid van het vlees is verloren